28 maj

Igår blev hela dagen konstig och förstörd. Tog en skönt sovmorgon till 10.00. Strax därefter ringer hemtelefonen och det är en kund som står utanför affären i Målerås.
Hon säger"Hej, är det du som ska jobba idag?"
Jag" Vaa? Nej...Vaadådå?"
Hon"Nej för det är stängt här. Ingen här"
Mitt hjärta börjar slå fortare. Hon får nummret till Hasse och Hasse ringer mig.
Han"Heej..!"
Jag"Hej! Var är du? Vad gör du?!"
Jag blev en aning rädd, trodde de hade hänt något.
Han"Jag trodde du skulle jobba idag...?"
Jag"Va?Nej, jag ska jobba fredag och lördag och de andra dagarna. Idag var jag ju tvungen att plugga"
Han"Jaha...men..ja..jag är ju inte vid affären för om en timme..men jag får åka dit nu. Hej då"


Hmm? Snabbt uppvaknade var det där. Det löste sig ju iaf. Men chocken satt i hela dagen. Pluggade samt klippte och slingade håret. Så nu ska jag känna mig äcklig i håret tills fredag kväll då jag får tvätta det.


Idag har jag gjort provet i Rättskunskap. Var väldigt litet mot vad jag tänkte. Så vi får se hur det går med de hela. Tänkte att jag skulle lura till mig ett VG på matten men det gick inte. Damn. 3 poäng ifrån VG på de nationella är ju inte så dåligt trots allt. Sist hade jag inte ens G. Man får vara nöjd med det man får helt enkelt.

Så har jag även varit på Living&Giving och skrivit på anställningsavtalet för sommaren och fått ett för de senaste månanderna. Blir ca. 20 timmar i veckan vilket jag tycker är lagom under sommaren. Mycket bättre än ingenting. Har även varit hos Hasse och fått order om vad som ska göras denna veckan han är på semster. Tänk om jag gör fel....

Snart ska jag åka iväg till Nybro igen med mamma. Har man inget liv så har man inte.
2009-05-28 @ 16:06:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


26 maj

Snart ska jag fixa mig lite mat och byta om till anständiga kläder igen. Jag ska iväg till Nybro för att se på "änglar och demoner" som för övrigt ska vara vår engelska lektion. Dock ser jag inte fram emot detta. Ville hellre varit med min snutteplutt samt pluggat.


I helgen hade jag och Krille många gosdagar. iaf 2-3 stycken. På fredagen drog jag med honom på obestämd ort och vad som skulle göras var hemligt. Det var lite av en födelsedagspresent. Det hela börjande med Kronan-museumet. Tydligen är min kära pojkvän lite intresserad av historia. Efter detta åkte vi till Svinö där vi åt. Vi tog med oss egen mat och kaffe. Det var hur mysigt som helst. I början var det ganska molning och några regndroppar kom men vi gav inte upp. Till slut blev de  himla soligt och fint. Efter detta tog vi även en sväng på stan.

På lördagen hängde jag med  på bio, Nattmuseumet 2 eller vad den heter. Obs, jag var bara sällskap precis som Krille. Filmen i övrigt var lika dålig som den som är i kväll, antar jag.

 
2009-05-26 @ 17:07:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


25 maj

Tiden läker alla sår? Hur kan den göra det när det kommer nya hela tiden?



Först och främst har jag jobbat idag. Jag låter inte lika rolig som igår och förgår, alltså är jag kanske på bättringsvägen till slut? Sedan var jag en sväng i Nybro o fixade till mina naglar. Därefter har jag legat ute i solen samt läst ut "The catcher in the rye". Skittråkig och i morgon ska vi skriva om den. Jag fattar inte ens frågorna så jag vet inte hur detta kommer att gå. Snart ska jag laga mat sen ska jag plugga ännu mer.
2009-05-25 @ 17:56:07 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


20 maj

Idag är jag mycket piggare men inte så pigg som jag tror ibland. Känner hur trött jag är stundom. Jobbigt! Men körtlarna är inte särskilt svullna längre och halsen har jag inte ont i. Så hoppet är inte helt borta än. Läst i engboken idag, endast 120 sidor kvar tills tisdag. Läst lite på rättskunskapen med.

Nu väntar jag på att Krille ska komma. Dock dröjer de ett tag till. Den som väntar på något gott... Trots allt jävelskap som har gått emot honom idag så köpte han iaf en nagellacksremover till mig som jag sitter ivrigt och väntar på. Min snutteplutt  ♥


Nu har jag en lång helt framför mig. Ska inte jobba alls. Även om dom ringer tänker jag fortsätta tacka nej till just denna helgen. It's time for a rest.

  


Ibland behöver  jag en liten konkret planering framför mig så jag gjorde en kalender över de följande veckorna som är lite fulla i mitt liv.

2009-05-20 @ 17:45:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


19 maj

Nu har jag jobbat tre dagar i stäck. Varje dag kändes tyngre och tyngre. Kvällarna var mer och mer jobbiga. Igår när jag vaknade kände jag hur halsen värkte. Blev lite bättre under dagen för att sedan komma smygande igen. Jag var hos Krille igår och vi latade oss lite. Gosade i soffan, badade, gick en sväng och köpte pizza. Jag blev mer och mer seg.

idag ringde jag doktorn och fick komma dit vid 10.00. först hade jag en mattelektion. Hos doktorn så sa dom att jag hade inte halsfluss. Tur det. Men en annan halsinfektion samt inflammation i körtlarna för dom är ömma. Halsontet har nästan gått över. Iaf så fick jag kåvepenin. 2 tabletter morgon och kväll, på 800mg. Shit? Sist när jag hade halsfluss hade jag 1 tabellet morgon och kväll och på 500mg. Har jag för mig. Jag har ju inte gått upp i vikt sen dess, snare tvärt om i så fall. Bara  äta och vara glad. Hoppas piggheten kommer igen. I morgon skulle jag jobba men jag fick säga nej.

Hoppas nu bara att jag inte smittar Krille för jag vill göra en sak med honom i helgen. Så snälla, låt mig inte smitta dig med vad det nu är jag har.



Min bror och Krille. Johan kollar i en moppetidning och Krille försöker bygga ihop kinderäggsmojs.



Nu ska jag försöka plugga. Nästa vecka blir tight så det är hög tid att börja. Fick ett starkt G på np-skrivninge i eng. Med många positiva kommentarer. Läraren var nog mer glad över mitt resultat än jag... :P
2009-05-19 @ 14:34:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


15 maj

En dag som alla andra fast ändå inte. En dag som har givit mig men för livet. Hur undrar ni då? Jo, det är en ganska ironisk liten historia. Detta utspelade sig på Rättskunskapen idag. Jag nämner inga namn förutom mitt eget. Läraren X skulle gå iväg och hämta en till Lagsamling. Efter ett tag undrade vi hur lång tid det kunde ta. Jag fick ville ha igång lektionen så därför skulle jag leta upp X. Jag går ut ur klassrummet. Hör ett par röster, tycker den ena tillhör X. Går det klassrummet/kopieringsrummet eller vad de nu var. Jag kikar in (dörren står helt öppen).
Där står X och drar upp sina byxor och en annan lärare säger följande "Hoppas ingen ser detta!".
Vilket jag nu gjorde och dom fick syn på mig. Vänder på klacken och går in i klassrummet, ser kanske lite skärrad ut för alla kollar på mig.
Jag säger något i stil med "Ni vill inte veta vad han gjorde eller var jag hittade honom!"
Efter detta brister jag ut i skratt och andra funderar nog lite och börjar spekulera. Till slut berättar jag att jag hittade X med byxorna på G upp med en annan lärare. Alla skrattar och skrattar och skrattar. Till slut kommer X in i klassrummet. Berättar att hans gylf inte ville sitta uppe utan behövde hjälp. Jaha? Tar man hjälp av en annan kvinnlig lärare då?
"Jag behövde ett handtag..." fortsatte han med.
Vad kan jag annat säga att vi skrattade och undrar hur det egentligen hänger ihop? Roligaste lektionen jag någonsin har varit med om. Självklart var det jag som råkade ut för denna syn!


Ja, ni skulle varit med.... Denna dagen i mitt liv...
2009-05-15 @ 16:18:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


14 maj..

Do you remeber darling?  :)


"Igår åkte mina föräldrar och bröder iväg. Ensam hemma. Igår när jag kom hem så åkte jag iväg för att bada runt 22-tiden. Kom hem runt 00.30tiden. Spontant bad. Ganska kallt. Träffa en person för första gången, prata och skratta. Få en helt underbar kram som hade ingrediensen trygghet i sig, samt känna ett par varma händer om mina. Kunde stått där i en evighet. "
2009-05-14 @ 15:31:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


14 maj

En oerhört meningslös lektion. Se en dokumentär om Da vinci koden. Da Vinci vadå? Och ja, han heter inte det utan han är från Vinci. So? Hur orkar man spekulera runt biblen och vad kyrkan kanske gömmer? Ah, "jag är den första som upptäckte att det var en kvinna som satt bredvid Jesus runt sista måltiden, Och det bildar ett 'M' i mellanrummet mellan dom. M som för magdalena" Eller vad det nu var.  Jag tror inte du var den första om det nu var det du sa. Jag har upptäckt det innan. Yaaay vi ska gå på "Änglar och demoner" den 26e, antagligen. Like I care? Det skulle dock vara pinsamt om jag nu tycker filmen är bra och sitte och skriver skit om den nu. Men det ska has i åtanke att jag inte är ett fan av Da Vinci koden.


När man får höra något som man aldrig trodde att man skulle få höra eller behöva höra. Då blir man helt kall i kroppen. Ilskan man hade innan rinner liksom av en. i stället blir man sittande och kollar rakt ut och känner hur tårarna börjar bränna bakom ögonen. I just den sekunden undrar man vad den andra personer tänker med. Vad ligger till grund att ens yttra något sånt? Det är de jag har spenderat natten på att fundera på. Alltså är jag ganska trött idag.
2009-05-14 @ 14:50:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


13 maj

Nu ska jag låta er ta del av den korta, ointressanta och oseriösa engelska artikel. Vi fick i uppdrag att hitta på någon ny influensa eller likanden och sedan skriva om det. Väldigt roande uppgift. Eller inte.

-------

The hand virus is all over the world


An evil or not evil professor came up whit the hand virus. The virus started in Sweden and now it is all over the world. But we can stop it in a very simple way.


The hand virus it's not as dangerous as it sounds. It just makes your hands red and itchy. An evil professor started to do a research about how we can stop the violence against each other. After a few years of research he came up with the idea, if you hurt some one physique your hands will became red and start itch. To make it stop you have to say apologize, if you not it will stop after a week.


The professor did find an angry person to try it on. And suddenly the virus was spread all over the world and the panic started. No one, except the professor knew what this was and how to stop it. And he was gone. He did write a letter to the King in Sweden in what way you can cure yourself.  


How do you treat you self? Do not have panic, avoid fights and hate. Smear hydrocortisone for a week. The virus is only active for a week and when you had it, it can't come back.


Right now he is wanted by Interpol. The friendly idea did start panic and now it has became a crime.

------

Det är en ära för mig att tillhandahålla er denna härliga artikel. Det finns en tanke bakom den iaf, trots att den kanske känns lite ironisk. Detta är vad jag har åstakommit idag. Tror även jag har klurat ut min matteuppgift och jag håller på med rättskunskapen. Den går inte så bra. Jag förstår fortfarande inte vad jag ska göra direkt. Jag har även städat rummet idag och ska bädda ner rena sängkläder så att jag sover som en prinsessa i natt.

2009-05-13 @ 16:30:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


12 maj

Yaay, idag har jag haft NP i matte B. Det gick inte bra alls. Jag kände en stor press på mig när hon sa att mitt betyg kunde hänga på detta. Jag vill ha ett VG bara för att jag skulle kunna få det. Annars var det bara meningen att läsa matte B igen för att jag skulle förstå det. Man kan inte ha kakan och äta den.  Eller något sånt.

Idag känner jag mig också ganska trött. Vädret är inte heller särskilt roligt, det blåser, det är molnigt och min presonliga åsikt är att det även är kallt.

Jag skulle behöva läsa ur dendär engelska boken. Jag skulle behöva göra den engelska artiklen och jag skulle behöva göra Rättskunskapsläxan samt läsa på. Oj vad mycket skullen..

Om man kanske skulle göra något annat i stället?
2009-05-12 @ 15:26:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


7 maj

Igår var jag i Växjö och hälsade på Carro. Fick se en del av hennes stooooora skola, en snabbis på hennes mindre städade lägenhet samt en sväng på stan. Köpte min parfym nu iaf, en kamraväska och 2 par skor. Ska bara gå in skorna här hemma först så jag vet att jag är säker på dem.

Idag skulle jag ha sovmorgon men vaknade lite för tidigt enligt mig. Sen var det dags för skola och därefter jobba. Kom hem runt 21, åt och sen gjord e  jag rättskunskapsläxan. Vet inte om den är till i morgon eller inte, väldigt osäker. Tänkte göra den i morgon på min håltimme men har en magkänsla över att den inte skulle bli gjord då. Därför gjorde jag den nu ikväll så jag är precis klar med den. Sitte och väntar på duschen....ZzZzzz... Vill verkligen lägga mig nu för jag är väldigt trött och svart under ögonen. Ser ut som ett vrak, jag menar det.


I morgon är det Nybro marknad o dit ska jag en sväng tillsammans med min surpuppa till pojkvän, men jag älskar honom ändå. Ingen pik här inte :) Sen ska jag baka och ha mig. Ingen stress eller press den närmaste tiden. Jag sla bara go with the flow. Det är även NP i eng i morgon igen, reading and listening. Paaaalla..
2009-05-07 @ 22:50:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


4 maj

Vad mer kan jag säga att helgen har varit underbar?

I lördags åkte jag och Krille in till Växjö så vi passade på att leta upp några presenter till hans systerson. Men den främsta anledningen till att vi åkte var att jag ville göra något annat än att sitta hemma, dock kunde vi gott och väl ha legat och degat vid sjön. Men nu åkte vi till Växjö, vi tänkte att vi bara skulle vara iväg ett par timmar men det blev en 6-7 timmar i stället. Vi köpte lite försenad lunchmat och satte oss vid Växjö-sjön där solen gassade och vi hörde musik spelas från Linnéparken(?). Helt underbart härligt var det. Jag var på jakt efter ett par ballerinaskor eftersom mina är i det sletnaste laget, som ni vet, är man ute efter något finner man det inte. Så var det hela dagen för mig iaf. Jag har trots alla odds införskaffat mig en kamra. Liten och svart är den. Nu måste jag bara skaffa en kamraväska. Kvällen flöt förbi.

I går kom Krille till mig så hängde vi lite här, senare åkte vi hem till honom. Det skulle sättas upp en markis, tyvärr fick jag inte se resultatet eftersom jag var tvungen att åka till Alsterbro för inventering. Så jag kom hem igår vid 23-tiden. Trött var jag och siffror snurrade i huvudet...1..2...3...4...


NU däremot MÅSTE jag plugga matte! Jag har försummat pluggandet hela helgen men det har det varit värt. All denna tid med dig gjorde oss starkare och kärare. Jag älskar dig!


Nu bjussar jag på mina 3 första kamrabilder.

   

Vädret är lurigt ute...jag väntar bara på  att himlen ska öppna sig.
2009-05-04 @ 11:47:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


1 maj

Grattis till Johan idag som blir 16 år. Mina bröder blir bara äldre och äldre för varje år som går. Väldigt konstigt tycker jag. Nyss var dom  7 år och 9 år... Hmm..

I alla fall så tog jag visst mig en rejäl sovmorgon som slutade i sura miner. Dock blev det bra sen iaf. Jag, Mamma, Pappa, Natta och Krille åkte iväg för att kolla på Zabra-rallyt som går här i krokarna. Jag skulle med vilja köra rally! Fort går det och sladda gör dom. Vilken kick man skulle få. Jag brände mig på näsan upptäckte jag eftersom vi stod i den gassande solen. Jag kom nyss hem från det hela iaf och har hunnit ta en dusch. Dammet hamnade ju rätt på en så jag kände mig som en grushög. Det var roligt iaf. Nu ska jag slänga i mig lite mat och åka till sötnosen :)




Detta var chokladkolapajen med hallon jag bakade dagen till ära. Recept finns på arla.se, dock har dom lingon på den men det ville jag icke ha.
2009-05-01 @ 18:50:43 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 0.91